Hlavní obsah

Nápadité recepty ze sýru cottage: Zapečte ho, dejte do těstovin, slaného koláče i do tortilly!

Foto: Elena Zajchikova, Shutterstock.com

Foto: Elena Zajchikova, Shutterstock.com

Nenápadný kelímek v lednici – to je cottage sýr, který si většina lidí kupuje s myšlenkou „budu jíst zdravě“ a o týden později ho maximálně sní se špetkou soli, nasekanou pažitkou a chlebem. Jaká škoda! Tenhle sýrový outsider má v kuchyni mnohem větší využití, a to i v teplých pokrmech.

Článek

Cottage sýr je často neprávem přehlížená surovina, která by si zasloužila víc pozornosti. Je lehký, bohatý na bílkoviny a snadno stravitelný, takže zasytí, ale nezatíží. Navíc jej lze bez námahy zařadit do jídelníčku – stačí přestat cottage vnímat jen jako studenou zdravou svačinu a začít ho používat i v teplé kuchyni.

Pokud ho vmícháte do omáčky, dokáže ji příjemně zjemnit, a nemusíte tak používat smetanu ani máslo. Díky neutrální chuti ho také můžete přizpůsobit jakémukoliv receptu, ať už nasladko nebo naslano.

Recepty s cottage

Načítám