Článek
Ať už jste příznivci nízkosacharidového stravování, či držíte bezlepkovou dietu, tento rychlý a báječný tuňákový „toast“ bez mouky a jen ze 2 surovin vás bude bavit. Skvěle se hodí na snídani, svačinu i večeři a díky velkému obsahu bílkovin vás na dlouho zasytí. Rozhodně déle než klasický toast z mouky, který svým vzhledem připomíná.
01.
Do mixéru dejte slitého tuňáka ve vlastní šťávě (2 malé konzervy mají asi 100 g pevného podílu), vejce a špetku soli. Rozmixujte dohladka.
02.
Rozmixovanou směs dejte do hranaté plastové nádoby, krabičky připomínající tvar toastu (objem cca 200 až 300 ml), a dejte na plný výkon na 3 minuty do mikrovlnky.
03.
Hotový tuňákový „toast“ nechte krátce vychladnout, poté vyklopte z formy, rozřízněte a obložte dle chuti.
04.
Jako náplň jsme zvolili pár plátků rajčete, plátkový sýr typu mozzarella a listový špenát. Hotový plněný „toast“ pak ještě opečte do křupava na pánvi nebo ho vložte do kontaktního grilu.
TIP: Pokud spěcháte, nemusíte ho ani opékat, ale jíst rovnou.
Chcete další jednoduché a rychlé recepty? Tady jsou