Článek
Pustili jste se už do dýňového receptu a mezi surovinami našli položku dýňové pyré? Pokud ano, nejedná se o nic složitého. Připravte si toto pyré doma a buďte připraveni na všechny sladké i slané dýňové dobroty. Například dýňový chlebíček zvládnete jedna báseň.
01.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dýni omyjte, osušte, rozkrojte na polovinu a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na stejnoměrné větší kusy, dejte na plech na pečicí papír a nasucho pečte podle velikosti asi 20 minut, až je dýně měkká, ale ještě nehnědne.
Tip: Dýni také můžete rozvařit v malém množství vody.
02.
Nechte dýni zchladnout a rozmixujte i se slupkou na hladké pyré (postačí vám tyčový mixér). Takhle připravené pyré vydrží v lednici asi týden, pokud chcete prodloužit jeho trvanlivost, skleničky s ním sterilujte.
Pokud chcete pyré využít jako samostatnou svačinu, můžete hned po rozmixování ochutit kořením nebo třeba osladit medem.