Hlavní obsah
2,9
(7)
Foto: Sokor Space, Shutterstock.com

Foto: Sokor Space, Shutterstock.com

Dýňové pyré máte hotové během pár a minut a vydrží vám v lednici i týden. Využijete ho do sladkého i slaného pečení, takže hurá do vaření! A jestli chcete, aby vám vydrželo celou zimu, dejte ho do skleniček a sterilujte.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 1 kg dýně hokaido
Článek

Pustili jste se už do dýňového receptu a mezi surovinami našli položku dýňové pyré? Pokud ano, nejedná se o nic složitého. Připravte si toto pyré doma a buďte připraveni na všechny sladké i slané dýňové dobroty. Například dýňový chlebíček zvládnete jedna báseň.

01.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dýni omyjte, osušte, rozkrojte na polovinu a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na stejnoměrné větší kusy, dejte na plech na pečicí papír a nasucho pečte podle velikosti asi 20 minut, až je dýně měkká, ale ještě nehnědne.

Tip: Dýni také můžete rozvařit v malém množství vody.

02.

Nechte dýni zchladnout a rozmixujte i se slupkou na hladké pyré (postačí vám tyčový mixér). Takhle připravené pyré vydrží v lednici asi týden, pokud chcete prodloužit jeho trvanlivost, skleničky s ním sterilujte.

Pokud chcete pyré využít jako samostatnou svačinu, můžete hned po rozmixování ochutit kořením nebo třeba osladit medem.

Energetická hodnota celkem - 1 skleničku
Energie1 600 kJ
Bílkoviny15 g
Tuky6 g
Sacharidy80 g
Sůl0,2 g
SAFA0,4 g
Vláknina20 g
Cukry50 g
Související témata:

Načítám