Článek
Mleté maso je klasika, na kterou vsadíte, když chcete s minimem námahy připravit chutné a nápadité jídlo. Dají se z něj udělat lahodné karbanátky nebo dokonalá sekaná, ale je toho mnohem víc. Nebojte se experimentovat a zabrouzdejte i do zahraniční kuchyně, která i tak „obyčejnou“ surovinu, jako je právě mleté, dokáže posunout zase na jinou úroveň. Pokud masu neholdujete, sáhněte po rostlinné alternativě, o které i Josef Maršálek v pořadu Peče celá země v epizodě se sladkými a slanými štrúdly řekl, že jednou za čas si ji rád vychutná.
Bez sekané to nejde
Když je řeč o mletém masu, nemůžeme samozřejmě opomenout sekanou. Ať už ji uděláte z vepřového nebo krůtího masa, pošmákne si na ní celá rodina. Budete ji servírovat s bramborovou kaší nebo s hořčicí v housce?
Karbanátky plné chutí
Mezi další ostřílenou stálici tuzemské kuchyně patří karbanátky. Pokud je chcete připravit dietněji bez smažení v oleji, zvolte buď variantu pečení na plechu v troubě, nebo v horkovzdušné fritéze. U obou způsobů stačí „karboše“ jen postříkat či potřít olejem.
Pěkně ukoulené kuličky
I když se na první dobrou asi každému vybaví kuličky z obchodního domu s nábytkem, receptů, jak ukoulet mleté maso, je mnoho. Ale nebojte, oblíbené švédské jsme pro vás připravili také, takže o nic nepřijdete.
Mleté maso ze světa
Vydejte se na dovolenou plnou chutí, pokrmy s mletým masem vám budou skvělým průvodcem. Snadno tak navštívíte Řecko, ale i Japonsko nebo Mexiko.
Rychlovky z mletého
I když při víkendovém vaření by měl být čistě teoreticky na všechno dostatek času, ve skutečnosti tomu tak nebývá. Rychlé recepty proto vyřeší hned dva problémy najednou, a to je nedostatek času i velký hlad.
Rafinovaně schované
Díky své jemné konzistenci se mleté maso ideálně hodí k zapékání a pečení. Dokonce ho lze přidat do slaného koláče. Oblíbené je také v tortillách nebo jinak zamotané.
Zajímají vás jiné víkendové recepty? Inspirujte se v našem speciálu.