Hlavní obsah

Čím nakrmit hladové krky nejen o víkendu? Prázdninové recepty pro zoufalé rodiče

Foto: simona pilolla 2, Shutterstock.com

Foto: simona pilolla 2, Shutterstock.com

Léto je časem radosti, odpočinku a zábavy, ale také představuje výzvu pro rodiče, kteří musí neustále vymýšlet, čím své děti nasytit. S nekonečnými aktivitami a všudypřítomnou energií vašich ratolestí je často těžké najít čas na složité vaření. Přinášíme vám jednoduché a rychlé recepty, jež si děti zamilují a které vám ušetří čas i nervy.

Článek

Z velké části roku rodičům se stravováním potomků pomáhá školní jídelna. Když se ale její sporáky odeberou na dvouměsíční dovolenou, co s tím? Pokud dětem nechcete stále mazat rohlík s paštikou nebo marmeládou, zajisté oceníte pár tipů na rychlé recepty. Budou chutnat nejen dětem, ale i vám, takže výhra na všech frontách.

Snídaně a svačiny

Říká se, že den začíná snídaní. U dětí, hlavně v pozdějším věku, se však čas prvního jídla často rovná dopolední svačině, takže ocení i něco vydatnějšího. A vám určitě také pomůže pořádný start do nového dne.

Polévky do pár minut

Ideálním řešením rychlého oběda je polévka. Ať už ji servírujete jako hlavní chod, či jako start pořádné hostiny, v létě u její přípravy nechcete trávit hodiny. Přesně takové recepty jsme pro vás vybrali.

Podává se oběd

Vzpomínáte na dobu, když maminky a babičky volaly z okna „Oběěěd!“ a vy jste se řítili domů rychlostí blesku? Přesně za těmito pokrmy se rozeběhnou i vaše dítka.

Sbaleno na výlet

Ať už se rozhodnete vyrazit do přírody, nebo vysíláte potomky na výlet s rodinou či přáteli, svačina v batohu se vždy hodí.

Trocha cukru na závěr

Byly vaše děti hodné a chcete je něčím odměnit nebo naopak od nich potřebujete mít chvíli klid? Drobná sladkost zafunguje v obou případech.

Načítám