Hlavní obsah
5,0
(7)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Dýňové latté je zpět! Populární sezonní nápoj z ještě populárnější kavárny lze jednoduše připravit i doma. Výhodou je, že velikost i to, jak moc bude sladké nebo voňavé po skořici, můžete přizpůsobit svým aktuálním potřebám i náladě. Vyzkoušejte pumpkin spice latté podle snadného receptu.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnek
  • 150 ml kávy
  • 100 ml mléka
  • 40 g dýňového pyré
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
Článek

Milujete dýňové latté nebo byste ho chtěli vyzkoušet, ale to v kavárnách vám přijde příliš sladké, velké a hlavně drahé? Udělejte si ho doma podle jednoduchého receptu.

Postup

01.

Do vyšší šlehací nádoby dejte kávu, mléko, dýňové pyré a javorový sirup (pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte víc podle chuti). Dále ochuťte trochou vanilky a dalším kořením podle rozpisu.

Tip: Dýňové pyré připravíte jednoduše, na návod se podívejte do boxíku níže. Také si můžete namíchat domácí perníkové koření podle našeho receptu.

02.

Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Směs nalijte do hrnku či sklenice a podávejte se šlehačkou a skořicí.

Recept: Jak se dělá dýňové pyré

Dýni na pyré můžete povařit doměkka v troše vody anebo ji pro intenzivnější chuť upéct. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni omyjte, osušte, rozpulte a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na stejnoměrné větší kusy, dejte na plech na pečicí papír a nasucho pečte asi 20 minut, až je dýně měkká, ale ještě nehnědne. Po zchladnutí rozmixujte i se slupkou na hladké pyré. Takto připravené dýňové pyré vydrží v lednici asi týden.

Dýně si rozumí se sladkou chutí, je skvělá v kombinaci s perníkem, zakysanou smetanou i tvarohem a ořechy. Zkuste některý z našich nejlepších dýňových receptů!

Načítám