Článek
Marinovat, nebo nemarinovat? K čemu se přikláníte vy? Ať už jste zastánci naložení masa předem, nebo vám stačí jen sůl, pepř a maximálně nějaká bylinka, svůj recept na gril si zde zajisté najdete. A nechybí ani sladká tečka.
Začíná to ochucením
Pokud patříte do skupiny „sůl a pepř“, i pro vás máme zajímavou variantu na grilování. Místo klasické soli zkuste použít sůl černou, která má výraznou chuť po vejcích. Díky tomu se skvěle hodí k biftekům, ale používejte ji přece jen opatrně. Její chuť je opravdu výrazná. Pro milovníky marinád máme také několik tipů, jak maso naložit.
Pro masoholiky
Steak, nebo křidélka? Na gril můžete položit jakékoliv maso, dokonce i ryby a mořské plody.
Mleté na gril
Nemůžeme opomenout burgery a další pochoutky z mletého masa. Kdo by si nedal klasiku jako z fastfoodu nebo jiné zahraniční delikatesy?
Jde to i bez masa
Na gril se hodí i jiné dobroty než jen živočišné produkty. Preferujete zeleninu, luštěniny nebo rostlinné alternativy masa? Grilovací mřížka svědčí všemu.
Sladké grilování
I když to někomu může znít trochu zvláštně, ovoce z grilu je opravdová lahůdka, která dobývá srdce mnoha milovníků sladkých, a přesto odlehčených dezertů. Samozřejmě, pokud ho budete servírovat s domácí zmrzlinou, energetická hodnota se trochu zvýší, ale zintenzivní se i chuť. Naprostá delikatesa.
Rady, které se neztratí
I když se na grilování najde expert v každé rodině, přece jen je dobré si zopakovat pár rad, vychytávek a návodů.