Hlavní obsah

To nejlepší na báječný piknik v trávě! Slané koláče, wrapy a tortilly nebo jahodové koláče a skvělé sušenky

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

A je to tady. Období, kdy nechcete sedět u jídelního stolu a raději se najíte někde venku. Na zahradě nebo zahrádce, v parku či na louce, slunečné počasí nabádá vyrazit do přírody. Zabalte si tašku nebo koš a vydejte se na piknik!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Plánování pikniku může být skvělou příležitostí, jak si užít venkovní prostředí a strávit čas s rodinou a přáteli. Klíčem k úspěšnému pikniku je správný výběr jídel, která jsou snadno přenosná, chutná i zastudena a nevyžadují složitou přípravu. Co si tedy s sebou zabalit?

Sendviče a bagety

Sendviče a bagety jsou základem každého pikniku. Můžete je plnit různými druhy masa, sýry, zeleninou a omáčkami podle chuti. Pro vegetariány jsou skvělou volbou sendviče s humusem, avokádem nebo grilovanou zeleninou. Připravte je předem a zabalte do papíru nebo fólie, aby byly snadno přenosné.

Wrapy

Hitem posledních let jsou wrapy nebo-li plněné tortilly. Je na vás, zda do nich zavinete kuřecí maso, sýr nebo zeleninu. Chutnají skvěle a jejich výhoda je, že se dobře jedí i bez použití nádobí.

Saláty

Saláty jsou další vynikající volbou. Zeleninový, těstovinový, kuskusový nebo quinoový, salát je vždy lahodný zastudena - lehký a osvěžující. Můžete také připravit bramborový salát bez majonézy, ta by na slunném počasí mohla způsobit víc obtíží než radosti.

Quiche a slané koláče

Quiche s různými náplněmi, jako je špenát a feta nebo losos a kopr, jsou vynikající volbou pro piknik. Můžete také připravit slané koláče nebo pizzu na plech, které snadno nakrájíte na porce a podáváte studené.

Sladkosti

Nezapomeňte na sladkou tečku! Koláčky, muffiny, brownies nebo cookies jsou perfektní volbou. Ovocné špízy nebo domácí granola také skvěle doplní vaši piknikovou nabídku.

Nápoje

K osvěžení během pikniku jsou ideální voda s citronem nebo mátou, domácí limonády, ledový čaj či džusy. Pokud situace dovolí, můžete přidat i láhev vína nebo piva a také luxusní koktejly.

Načítám