Hlavní obsah

Víkend u sporáku? Ne, díky! Jídla hotová do 30 minut, díky kterým si můžete užít volné dny

Foto: kuvona, Shutterstock.com

Foto: kuvona, Shutterstock.com

Víkend by měl být časem odpočinku, jenže co s tím hladem, který chtě nechtě vždycky přijde? Máme pro vás řešení! Jídla, která stihnete za 30 minut, jsou ideální volbou pro každého, kdo chce trávit volné dny jinak než u plotny.

Článek

Víkend má být o klidu a pohodě – nikoli o hodinách strávených v kuchyni. Naštěstí existuje spousta rychlých receptů, které vám dovolí užít si volno, aniž byste museli ustoupit z kvality a chuti pokrmů. Vyberte si něco jednoduchého a za půlhodinu máte na stole víkendový oběd, který ocení celá rodina. A co je nejlepší? Zůstane vám dost času na relax, procházku nebo lenošení.

Polévka: Kdy se ani nezapotíte

Stačí pár ingrediencí, chvilka přípravy, a máte vydatný předkrm nebo lehký hlavní chod. Rychlé polévky jsou ideální volbou, když chcete něco hřejivého a chutného na stůl, a to se vždy hodí!

Hlavní chod: Sytý víkendový oběd bez zbytečného stresu

I víkendový hlavní chod se dá zvládnout za půl hodinky. Stačí sáhnout po jednoduchých surovinách, které nepotřebují hodiny pod pokličkou nebo v troubě a máte vyhráno.

Dezert: Sladká tečka za víkendovým obědem

Snad každý si chce o víkendu dopřát něco sladkého, aniž by čekal, až těsto dostatečně nakyne. Stačí pár jednoduchých surovin, trochu šikovnosti a dezert je hotový dřív, než se nadějete.

Když po obědě ještě přijde chuť

Známe to všichni – i po dobrém obědě občas přijde další vlna hladu. Ale žádný strach, nemusíte znovu vařit celé menu! Rychlé zakousnutí je na dosah, stačí mít po ruce něco, co zvládnete připravit za okamžik. Víkend je přece od toho, abychom si užili, a to platí i pro malé mlsání.

Pomazánky to jistí i po obědě

Pomazánky jsou víkendovou klasikou, která nikdy nezklame. A co je nejlepší? Můžete je připravit předem a mít po ruce nejen na rychlou svačinu, ale i lehkou večeři nebo něco malého k odpolednímu posezení. Bez dlouhého vaření, zato s neomezenými možnostmi kombinací. Stačí namazat a užívat si volného víkendu!

Nevybrali jste si zde svůj vysněný recept? V našem speciálu víkendové vaření si vybere každý.

Načítám