Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kostičky a osolte.
02.
V pánvi rozehřejte olej. Kuřecí maso zprudka opékejte pár minut dozlatova. Než se maso orestuje, nakrájejte na slabé plátky jarní cibulku. Stihnete si i překrájet rajčata na menší kousky a bylinky nakrájet najemno.
03.
Když je maso dozlatova opečené, přidejte nakrájenou cibulku. Za občasného míchání restujte společně asi minutu.
04.
Česnek a chilli papričku (množství podle chuti) nasekejte najemno a spolu s římským kmínem přidejte do pánve. Chvíli míchejte.
05.
Jako další do pánve přidejte nakrájená rajčata a tymián a lehce osolte. Za občasného míchání vařte 3 až 5 minut. Pokud byste rajčata opékali krátce, při zapékání quesadilly by pouštěly příliš mnoho šťávy a tortilla by byla mokrá. Když jsou rajčata uvařená, zakápněte lehce balzamikovým octem a míchejte, aby se ocet odpařil.
06.
Jako poslední vmíchejte do směsi propláchnuté a dobře okapané fazole spolu s nakrájenou petrželkou. Odstavte z plotny a promíchejte.
07.
Mozarellu nakrájejte na plátky nebo natrhejte na malé kousky. Směs rozprostřete na obě tortilly, vždy jen na polovinu placky. Druhou polovinou překlopte a přendejte do rozpáleného grilu nebo sendvičovače určeného pro zapékání wrapů a sendvičů. Zapékejte dokřupava asi 5 minut. Poté ihned servírujte. Podávat můžete s různými druhy dipů z hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
Milovníci tortill by neměli přehlédnout ani quesadilly s tuňákem, sezónní tortilly s řepným hummusem nebo zdravé wrapy s kuřecím řízkem bez smažení.