Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Při pohledu na rozpečenou quesadillu se vám sbíhají sliny, ale vaše přesvědčení vám nedovolí sáhnout po takové kalorické bombě? Ne všechny jsou stejné, zrovna tato vám přijde vhod, i když držíte dietu.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 tortilly
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks jalapeños
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 200 g cherry rajčat
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce listové petržele
  • 100 g sterilovaných červených fazolí
  • 2 ks celozrnných tortill
  • 100 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kostičky a osolte.

02.

V pánvi rozehřejte olej. Kuřecí maso zprudka opékejte pár minut dozlatova. Než se maso orestuje, nakrájejte na slabé plátky jarní cibulku. Stihnete si i překrájet rajčata na menší kousky a bylinky nakrájet najemno.

03.

Když je maso dozlatova opečené, přidejte nakrájenou cibulku. Za občasného míchání restujte společně asi minutu.

04.

Česnek a chilli papričku (množství podle chuti) nasekejte najemno a spolu s římským kmínem přidejte do pánve. Chvíli míchejte.

05.

Jako další do pánve přidejte nakrájená rajčata a tymián a lehce osolte. Za občasného míchání vařte 3 až 5 minut. Pokud byste rajčata opékali krátce, při zapékání quesadilly by pouštěly příliš mnoho šťávy a tortilla by byla mokrá. Když jsou rajčata uvařená, zakápněte lehce balzamikovým octem a míchejte, aby se ocet odpařil.

06.

Jako poslední vmíchejte do směsi propláchnuté a dobře okapané fazole spolu s nakrájenou petrželkou. Odstavte z plotny a promíchejte.

07.

Mozarellu nakrájejte na plátky nebo natrhejte na malé kousky. Směs rozprostřete na obě tortilly, vždy jen na polovinu placky. Druhou polovinou překlopte a přendejte do rozpáleného grilu nebo sendvičovače určeného pro zapékání wrapů a sendvičů. Zapékejte dokřupava asi 5 minut. Poté ihned servírujte. Podávat můžete s různými druhy dipů z hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany.

Související témata:

Načítám