Článek
Kdyby se stal zázrak a bagety se nestihly sníst hned po vyndání z trouby, nezoufejte. I když budou už lehce tvrdší, můžete je znovu „omladit“. Stačí je pokapat vodou a dát do trouby na pár minut prohřát při 170 °C. Budou jako právě přinesené z pekárny.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Bagetky prokrojte a střídku vmáčkněte dovnitř, aby zůstaly okraje, a náplň tak nemohla vytéct. Vnitřek vyložte po dvou plátcích slaniny.
02.
Zeleninu nakrájejte nadrobno, promíchejte s nastrouhanou mozzarellou a navrstvěte na slaninu. Vytvořte lžící důlek, do kterého vyklepněte vejce. Naplněné bagetky osolte, opepřete, pečivo potřete olejem a pečte, dokud vejce nejsou hotová. Trvá to asi 15 minut. Na závěr pokrm ozdobte pažitkou.