Článek
Postup
01.
Zelí rozčtvrťte, vykrojte středový košťál, odvažte si potřebné množství a po částech ho rozmixujte na jemnou drť. Použít můžete i mlýnek na maso nebo zelí najemno nastrouhat. Smíchejte s vejci, strouhankou, kmínem, paprikou, solí a čerstvě mletým pepřem a nechte 10 minut v chladu nabobtnat.
02.
Do velkého kastrolu dejte vařit osolenou vodu a pomoučenýma rukama pak tvarujte knedlíčky o velikosti golfového míčku, které ještě obalujte v mouce. Všechny najednou pak vložte do vroucí vody a mírným varem vařte podle velikosti 15 až 20 minut.
03.
Mezitím si v pánvi dozlatova opečte na proužky nakrájenou slaninu a na tenká půlkolečka pokrájené cibule. Kdyby slanina pustila málo tuku, přidejte trochu sádla a podle potřeby také osolte.
04.
Knedlíky vyndejte děrovanou lžící z vody, nechte okapat a podávejte s opečenou cibulkou a slaninou. Skvělé jsou také s kysaným zelím.
Ze zbytku zelí připravte rychlou čínu, podklad pod masové kuličky nebo křupavý salát coleslaw.