Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pečení a česneková marináda dodá zelí šmrnc! Jak přesně na to? Prozradíme vám ingredience i celý postup.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce balzamikového octa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hrst kořenové petržele
Článek

Postup

01.

Zelí nakrájejte ze shora dolů na asi 2 cm plátky, položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem prošlehaným s balzamikovým octem a prolisovaným česnekem. Osolte, opepřete a pečte asi 25 minut při 200 °C nebo až je zelí měkké.

02.

Hotové posypejte nasekanou petrželí a podávejte s bílým sýrem typu balkán nebo feta..., pečeným masem nebo jen tak samotné.

Tip

Zelí se rychleji a rovnoměrněji propeče, když ho nakrájíte na menší kousky a během pečení jednou promícháte.

Související témata:

Načítám