Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Zelí můžete připravit z čerstvé hlávky, anebo sterilovaného či kysaného produktu. My jsme si pro vás ale připravili skvělé zelí z kedluben. Vyzkoušíte ho?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 50 ml másla
  • 600 g kedlubny
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Kedlubny oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Kdo má rád větší kousky, může je nastrouhat na struhadle na okurku (na kolečka) a pak velkým nožem trochu pokrájet.

02.

Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do kastrolku s rozpuštěným máslem nebo olejem, zasypte drceným kmínem a opečte dozlatova.

03.

Přidejte nastrouhané kedlubny, podle potřeby můžete podlít asi 1 dl vody a nechte dusit asi 15 minut doměkka.

04.

Na závěr do kedluben vmíchejte lžíci hladké mouky, aby se spojily dohromady. Někdo zelí dochucuje ještě octem a cukrem, který můžete nechat zkaramelizovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie714,66 kJ
Bílkoviny3,83 g
Tuky10,52 g
Sacharidy15,55 g
Sůl1,62 g
SAFA5,18 g
Vláknina4,49 g
Cukry9,32 g
Související témata:

Načítám