Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Proč knedlíky kupovat, když si je můžete připravit doma? Stačí vám jen pár surovin, chvilka času a dokonalá tradiční příloha je na světě! Díky snadnému receptu se vám poklad kuchyně našich babiček zajisté povede.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 šišky
  • 750 g brambor
  • 1 špetka soli do vody na vaření
  • 1 ks vejce
  • 220 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli
Článek

Hotové knedlíky krájejte nití, díky tomu získáte dokonalé plátky a knedlík se nerozmačká.

Postup

01.

Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě a nechte je zcela vychladnout. Poté je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim vejce a mouku se solí. Ze všech surovin rychle zpracujte hladké těsto, které nelepí, a vytvarujte z něj 2 válečky.

Tip: Pro jistotu mějte po ruce ještě trochu mouky navíc, kdyby těsto moc lepilo. A kdyby naopak nedrželo pohromadě, přidejte jeden žloutek.

02.

Knedlíky vařte ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou asi 17–20 minut, v průběhu varu je alespoň jednou otočte.

Bramborový knedlík se hodí například ke špenátu, ale nejlepší je s omáčkou. Kterou si z našeho výběru 50 nejlepších českých omáček uvaříte jako první?

Energetická hodnota celkem - 2 šišky
Energie5 982 kJ
Bílkoviny48,5 g
Tuky9,2 g
Sacharidy278,9 g
Sůl7,26 g
SAFA2,61 g
Vláknina18,61 g
Cukry9,9 g

Načítám