Článek
Hotové knedlíky krájejte nití, díky tomu získáte dokonalé plátky a knedlík se nerozmačká.
Postup
01.
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě a nechte je zcela vychladnout. Poté je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim vejce a mouku se solí. Ze všech surovin rychle zpracujte hladké těsto, které nelepí, a vytvarujte z něj 2 válečky.
Tip: Pro jistotu mějte po ruce ještě trochu mouky navíc, kdyby těsto moc lepilo. A kdyby naopak nedrželo pohromadě, přidejte jeden žloutek.
02.
Knedlíky vařte ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou asi 17–20 minut, v průběhu varu je alespoň jednou otočte.
Bramborový knedlík se hodí například ke špenátu, ale nejlepší je s omáčkou. Kterou si z našeho výběru 50 nejlepších českých omáček uvaříte jako první?