Článek
Postup
01.
Připravte si marinádu na maso. V míse smíchejte ingredience na marinádu, kuřecí maso nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm a vložte ho do mísy. Dejte do lednice a nechte cca 20 minut marionovat.
02.
Wok pánev pokapejte olejem a rozpalte ji. Na pánvi osmažte kuřecí maso. Poté ho vyjměte a dejte na talíř. Do pánve dejte papriku nakrájenou na proužky spolu s česnekem a bambusovými výhonky.
03.
Lehce orestujte, přidejte pórek, trochu čerstvého zázvoru a cibule Pak přichází na řadu chilli omáčka, sůl, cukr, sušený kuřecí vývar, ústřicová omáčka a maggi.
04.
Nakonec do směsi už jen vraťte osmahnuté kuřecí maso, do pánve nalijte vodu, přisypte zahušťovadlo a chilli olej. Pánev odstavte z ohně a servírujte. Kung pao se podává s jasmínovou rýží, posypané arašídy.