Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Angelika Heine, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Angelika Heine, Shutterstock.com

Mleté maso se dá připravit na mnoho způsobů. Znáte třeba pomalý hrnec se zelím? S rýží chutná fantasticky!

10 min.
Příprava
4 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 kg mletého masa
  • 1 hrnek rýže
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 000 g bílého sterilovaného zelí
Článek

Postup

01.

Smíchejte leté maso s propláchnutou nevařenou rýží, na kostičky nakrájenou cibulkou a celým vejcem. Dochuťte solí a pepřem, dobře propracujte. Z hmoty tvořte koule velikosti golfového míčku.

02.

Na dno hrnce nebo remosky poklaďte sterilované zelí (lák také), rozložte na zelí koule a přikryjte další vrstvou zelí. Při nízké teplotě duste klidně čtyři hodiny.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie12 581 kJ
Bílkoviny82,26 g
Tuky197,98 g
Sacharidy215,54 g
Sůl17,29 g
SAFA87,59 g
Vláknina29,72 g
Cukry26,03 g
Související témata:

Načítám