Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

Foto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

S podzimním časem se dostávají polévky na přední místa jídelníčků. Pokud chcete vyzkoušet něco nového a přitom si zaručeně pochutnat, dejte si zeleninový vývar s řepou. Je to navíc opravdu vitaminová bomba!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks celeru
  • 2 ks kořenové petržele
  • 2 ks červené řepy
  • 2 ks cibule
  • 1 list bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 150 g kysaného zelí
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks mrkve
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte všechnu zeleninu, kterou očistěte a nakrájejte ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji ji zlehka poduste a přelijte asi tak litrem vody. Dokořeňte bílým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.

02.

Jakmile voda začne vřít, stáhněte plamen na minimum, přidejte trochu kysaného zelí včetně šťávy z něj a nechte ještě tak 15 minut bublat. Nakonec polévku odstavte, dosolte a snězte :-).

Související témata:

Načítám