Hlavní obsah
3,7
(6)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ač to zní poněkud zvláštně, kombinace silné drůbeží polévky s citronem chutná skvěle! Řecká polévka Avogolemono s rýží vydá rozhodně za plnohodnotný chod.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1,5 citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 hrnku rýže
  • 1 vejce
  • 150 g kuřecího masa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli. Až zesklovatí, přidejte rýži, na kostičky nakrájenou mrkev a společně je zarestujte s cibulkou.

02.

Do hrnce vlijte horký kuřecí vývar a vařte, dokud rýže a mrkev nezměknou.

03.

Pak v misce rozšlehejte jedno vejce v citronové šťávě. Tenkým pramínkem tuto směs za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.

Foto: Svatava Vašková

Avgolemono snadno zastoupí hlavní jídloFoto: Svatava Vašková

04.

Krátce polévku s vejcem provařte, přidejte kuřecí maso (např. obrané ze skeletu) a polévku dochuťte solí, pepřem a sušeným tymiánem.

Související témata:

Načítám