Článek
Chystáte se vyrazit koledovat nebo koledníky očekáváte? Na to se chce pořádně připravit! Samozřejmě můžete zkusit plněná vejce, ale polévka plná uzenin a křenu je jistota.
Postup
01.
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a mletou paprikou a krátce osmahněte.
02.
Do hrnce přilijte horký vývar z uzeného masa, přidejte na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a vařte společně asi 15 minut.
Tip: Skvěle tak zužitkujete vývar, který vám zbyl po vaření uzeného masa na velikonoční nádivku.
03.
Pak do polévky nalijte smetanu a znovu ji provařte asi 5 minut. Hotovou polévku dochuťte nastrouhaným čerstvým křenem, solí a pepřem.
04.
Polévku servírujte s uvařeným vejcem natvrdo, obraným uzeným masem a nasekanou čerstvou pažitkou.
Nejlepší velikonoční recepty
Nejlepší recepty na mazanec: