Článek
Chystáte se vyrazit koledovat nebo koledníky očekáváte? Na to se chce pořádně připravit dostatečně předem! Zkuste si tradiční polévku už teď a o Velikonocích jako když ozkoušený recept najdete.
Vše o Velikonocích
Velikonoce jsou svátky jara, ve věci víry se jedná o nejvýznamnější křesťanský svátek. Každoročně připadají na období měsíců března a dubna, ale jak zjistit termín Velikonoc?
Svatý týden • Velikonoční tradice • Velikonoční recepty • 40denní půst • Masopust • Popeleční středa • Tučný čtvrtek
Velikonoční recepty
Beránek • Mazanec • Jidáše • Nádivka • Vajíčková pomazánka • Recepty z vajec • Boží milosti • Koblihy
Postup
01.
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a mletou paprikou a krátce osmahněte.
02.
Do hrnce přilijte horký vývar z uzeného masa, přidejte na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a vařte společně asi 15 minut.
Tip: Skvěle tak zužitkujete vývar, který vám zbyl po vaření uzeného masa na velikonoční nádivku.
03.
Pak do polévky nalijte smetanu a znovu ji provařte asi 5 minut. Hotovou polévku dochuťte nastrouhaným čerstvým křenem, solí a pepřem.

Šmigrustovka je uzená polévka vylepšená smetanou a čerstvým křenemFoto: Svatava Vašková
04.
Polévku servírujte s uvařeným vejcem natvrdo, obraným uzeným masem a nasekanou čerstvou pažitkou.