Článek
Postup
01.
Nahrubo pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na přepuštěném másle, přidejte na kostičky nakrájené cukety (není třeba loupat) a ještě 5 až 10 minut restujte, až zelenina lehce zezlátne. To dodá polévce nejvíc chuti.
02.
Přidejte kostky brambor, propláchnuté jáhly, zalijte vývarem, osolte a vařte zhruba 20 minut doměkka. Polévku rozmixujte dohladka, zjemněte smetanou a dochuťte citronovou šťávou a najemno nasekaným koprem.
03.
Podávejte s pošírovaným, tedy ztraceným vajíčkem. Uvaříte ho v lehce osolené vodě s octem podle tohoto návodu na ztracená vejce, případně vyzkoušejte trik s potravinářskou fólií.
Máte jáhly a nevíte si s nimi rady? Nejlepší recepty z jahel naslano i nasladko.