Hlavní obsah

Co si uvařit o víkendu, když jaro teprve klepe na dveře? Pórkovou polévku! Vyberte si z těch nejlepších

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Jaro už je cítit ve vzduchu, ale pohled na zahrádku tomu příliš neodpovídá. Petrželka se teprve probouzí, hrášek zůstává bezpečně schovaný pod zemí a rajčata jsou zatím jen v našich představách a na pultech obchodů. Co si tedy uvařit, když na čerstvou zeleninu je ještě brzy, ale na hutná zimní jídla už není chuť? Odpověď je jednoduchá – pórkovou polévku!

Článek

Pórek je mistr přechodného období. Vypadá nenápadně, ale v kuchyni dokáže hotové divy s jarní lehkostí. Když se správně připraví, umí být jemný, sladký i příjemně pikantní. Hodí se do krémových polévek, vývarů i netradičních kombinací, které překvapí lehkostí a svěžestí.

Pokud hledáte ideální víkendovou polévku, která vás naladí na jarní notu, máme pro vás ty nejlepší pórkové recepty.

Nejlepší pórkové polévky

Načítám