Článek
Zdánlivě nesourodé suroviny dohromady tvoří překvapivě lahodnou chuť. Navíc tato polévka vydá za samostatný chod.
Postup
01.
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli a česnek, po chvilce přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel.
02.
Asi po třech minutách do zeleniny přidejte rajčatový protlak, brambory a vše zalijte hovězím vývarem. Přidejte koření a vařte, dokud zelenina nezměkne.
03.
Když je zelenina měkká, do polévky přidejte nakrájenou uzeninu, maso z vývaru, nakládané houby a okurky i s trochou láku. Polévku dle chuti dosolte.
04.
Polévku servírujte s nakrájenými černými olivami, plátky citronu, posypanou zelenou petrželkou a můžete přidat i lžičku zakysané smetany.
Další poctivá polévka, která stojí za ochutnání, je zelňačka s uzeným masem a smetanou.