Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dýňová polévka je nejen rychlá, ale i hrozně dobrá! Její přípravu zvládne každý. Vsaďte na dýni Hokkaido, která se nemusí loupat!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 ks feferonek
  • 1 trochu soli
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks cibule
  • 1/2 ks dýně
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte půlku cibule, přidejte vydlabanou a nakrájenou dýni a dva stroužky nasekaného česneku.

02.

Po chvilce vše zalijte vodou, polévka se dolévá ,jen' kelímkem smetany, takže s vodou nešetřete. Osolte, přidejte trochu chilli nebo nakrájenou feferonku, zázvor (asi centimetrový kousek prolisujte lisem na česnek), půl lžičky skořice a nechte vařit asi deset minut, dokud dýně nezměkne.

03.

Poté všechno důsledně rozmixujte ponorným mixérem, případně dochuťte a přilijte onen kelímek smetany na vaření.

04.

Servírujte se lžičkou zakysané smetany, která skvěle vyváží výraznou chuť polévky. Navrch můžete opražit dýňová semínka.

Související témata:

Načítám