Článek
Pho Ga je jednou z variací tradiční vietnamské polévky Pho, která se většinou dělá z hovězího masa (Pho Bo). Pho znamená polévka vietnamského typu a to je nudlová s vývarem. Klíčovou roli hrají tedy rýžové nudle a bohatý, dlouho tažený vývar.
Postup
01.
Kuře vložte do velkého hrnce s 2 litry vody. Přidejte sůl a vařte na středním plameni asi 1 hodinu, dokud není kuře měkké. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout.
02.
Oloupanou, na klínky nakrájenou cibuli a asi pěticentimetrový kousek oloupaného zázvoru nakrájeného podélně opečte na suché pánvi, dokud nejsou lehce ohořelé, což dodá polévce charakteristickou chuť. Vývar dochuťte rybí omáčkou, cukrem a přidejte cibuli a zázvor. Nechte vařit dalších 20 minut.
03.
Kuře rozeberte na menší kousky. Rýžové nudle uvařte podle návodu, vložte je do misek. Přidejte kousky kuřete a zalijte vývarem. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami, jako je třeba koriandr, thajská bazalka nebo máta, jarní cibulkou, vyklíčenými fazolkami mungo a podávejte s limetkou, srirachou a hoisin omáčkou.
Další vietnamskou klasikou jsou vepřové kousky s nudlemi. Zkuste je a nebudete litovat.