Hlavní obsah
1,5
(2)
Foto: Drůbežářský závod Klatovy

Foto: Drůbežářský závod Klatovy

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru?

40 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks kuřete
  • 2 l vody
  • 1 ks cibule
  • 1 ks kořene zázvoru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 300 g plochých rýžových nudlí
  • 12 lžic čerstvých bylinek
  • 1 vanička klíčků mungo
  • 1 ks limetky
  • 3 ks jarní cibulky
  • 6 lžiček chilli omáčky sriracha
  • 6 lžic omáčky hoisin
Článek

Pho Ga je jednou z variací tradiční vietnamské polévky Pho, která se většinou dělá z hovězího masa (Pho Bo). Pho znamená polévka vietnamského typu, a to je nudlová s vývarem. Klíčovou roli hrají tedy rýžové nudle a bohatý, dlouho tažený vývar.

Postup

01.

Kuře vložte do velkého hrnce s 2 litry vody. Přidejte sůl a vařte na středním plameni asi 1 hodinu, dokud není kuře měkké. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout.

02.

Oloupanou, na klínky nakrájenou cibuli a asi pěti centimetrový kousek oloupaného zázvoru nakrájeného podélně opečte na suché pánvi, dokud nejsou lehce ohořelé, což dodá polévce charakteristickou chuť. Vývar dochuťte rybí omáčkou, cukrem a přidejte cibuli a zázvor. Nechte vařit dalších 20 minut.

03.

Kuře rozeberte na menší kousky. Rýžové nudle uvařte podle návodu, vložte je do misek. Přidejte kousky kuřete a zalijte vývarem. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami, jako je třeba koriandr, thajská bazalka nebo máta, jarní cibulkou, vyklíčenými fazolkami mungo a podávejte s limetkou, srirachou a hoisin omáčkou.

Další vietnamskou klasikou jsou vepřové kousky s nudlemi. Zkuste je a nebudete litovat.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie20 312,04 kJ
Bílkoviny432,28 g
Tuky174,58 g
Sacharidy381 g
Sůl48,35 g
SAFA78,37 g
Vláknina23,37 g
Cukry96,63 g

Načítám