Článek
Chybí vám v polévce chuť masa? Nahraďte zeleninový vývar hovězím a pro pořádné masoholiky ještě přidejte kuličky z mletého masa.
Postup
01.
Nejprve na oleji opečte najemno nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte 3 cm oloupaného a nadrobno nakrájeného zázvoru s česnekem a společně zarestujte. Pak dodejte ještě muškátový oříšek, římský kmín, kurkumu a kari.
02.
Když se koření rozvoní, vsypte na kousky nakrájenou oloupanou mrkev, scezenou cizrnu a základ zalijte vývarem. Polévku vařte asi 25 minut pod pokličkou, než mrkev změkne. Poté vše společně rozmixujte a dle chuti osolte a opepřete.
03.
Polévku servírujte posypanou opečenou nebo vypečenou cizrnou, nasekanými ořechy a petrželkou.