Článek
Pro pikantnější variantu polévky zvolte maďarskou klobásu, naopak pokud si přejete kyselicu jemnější, použijte uzené maso a poloviční dávku zelí a koření.
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Klobásu nakrájejte na kolečka či půlměsíčky a oloupané brambory na kostky. Houby zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
02.
Ve větším hrnci rozehřejte olej a cibuli v něm opečte. Poté přidejte klobásu a brambory a vše společně chvíli restujte. Přisypte utřený česnek, mouku se sladkou paprikou, rozmíchejte a dále vsypte bobkové listy, nové koření a celý pepř.
03.
Polévkový základ zalijte vývarem, přidejte zelí a houby a nechte vařit asi 30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Na závěr polévku dle chuti osolte.