Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nejen, že neobsahuje lepek, ale tahle polévka zachutná i těm, kteří květák nemusejí!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks květáku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 3 g koření tandoori masala
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 stonek jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte omytý a na růžičky rozdělený květák, česnek a koření a chvíli opékejte. Zalejte kokosovým mlékem, přimíchejte protlak a zalejte zhruba litrem vody nebo vývaru, osolte a povařte do změknutí květáku.

02.

Na závěr rozmixujte, případně dosolte, opepřete a ochuťte limetkovou šťávou. Podávejte posypané koriandrem či nasekanou jarní cibulkou a sledujte, jestli někdo pozná, že je polévka skutečně z květáku!

Související témata:

Načítám