Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: nelea33, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: nelea33, Shutterstock.com

Kuřecí polévka s drobnými kukuřičnými klásky potěší oko i chuťové buňky. Zpestřete si nedělní oběd!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kuřecího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 ks červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g kukuřice
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 kostka hovězího bujonu
Článek

Postup

01.

Čistá kuřecí prsíčka nakrájejte nadrobno a čtyři minuty smažte na oleji. Přidejte pokrájené jarní cibulky (nahradí pórek), jemné nudličky červené papriky, prolisovaný česnek a společně další tři minuty opékejte.

02.

Vmíchejte drobné kukuřičné klásky, mohou být konzervované, a dvě nadrobno nasekaná rajčata. Zalijte vodou s rozpuštěným bujonem a uveďte k varu. Doplňte ještě hrstí kukuřičných zrn, dochuťte solí. Pět minut provařte a na talíři dozdobte čerstvou posekanou natí.

Související témata:

Načítám