Článek
Postup
01.
Houby namočte do teplé vody. Vývar přiveďte k varu a vložte do něj polovinu cibule vcelku, bobkový list, nové koření a pokrájené oloupané brambory. Povařte 5 minut a přidejte houby i s vodou, ve které se louhovaly. Stáhněte plamen a vařte dalších 10 min nebo až jsou brambory měkké.
02.
Mezitím si ve smetaně rozšlehejte mouku, nasekejte kopr podle chuti (nedostali jste teď chuť na klasickou babiččinu koprovku?) a uvařte vajíčka na hniličko nebo jak je má kdo rád (jedno ale nechte na zahuštění polévky).
03.
Z polévky vyndejte cibuli, stáhněte plamen na minimum, přilejte smetanu s moukou a míchejte, dokud nezhoustne. Zbývající vajíčko našlehejte a také zamíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou, nasekaným koprem, solí a čerstvě mletým pepřem a nechte alespoň 15 minut odstát, aby se chutě hezky spojily.