Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Někdy stačí ke štěstí jen poctivé jídlo a přesně takový je tento jarní vývar. Pořádně vás zasytí, nadchne pestrými chutěmi a díky bylinkám a zelenině působí velmi svěžím dojmem. Prostě takto chutná jaro.

20 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks stroužku česneku
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 1/2 hrnku hrášku
  • 1 lžíce máty
  • 4 lžíce petrželové natě
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 balení polévkových nudlí
Článek

Chcete, aby byl vývar skutečně poctivý? K naprosté dokonalosti vám pomůžou domácí nudle. Jejich příprava je snazší, než byste možná čekali.

Postup

01.

Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte. Česnek nechte v celku. Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova celá kuřecí stehna společně s cibulí, mrkví a česnekem. Vše zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, osolte a nechte na mírném ohni táhnout asi 90 minut.

Tip: Aby byl vývar nezakalený, v průběhu probublávání stahujte z povrchu lžící pěnu.

02.

Po dovaření z vývaru vyndejte maso a polovinu mrkve, zbytek tekutiny přeceďte do čistého hrnce. Přidejte natrhané maso, pokrájenou mrkev, hrášek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nudle. Vše krátce provařte, aby byly těstoviny měkké (nudle si můžete uvařit předem a do polévky je přidat až nakonec). Polévku dochuťte nasekanou mátou, petrželovou natí a citronovou šťávou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 707,67 kJ
Bílkoviny44,67 g
Tuky40,98 g
Sacharidy23,9 g
Sůl2,17 g
SAFA16,57 g
Vláknina3,71 g
Cukry4,65 g

Načítám