Článek
Chcete, aby byl vývar skutečně poctivý? K naprosté dokonalosti vám pomůžou domácí nudle. Jejich příprava je snazší, než byste možná čekali.
Postup
01.
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte. Česnek nechte v celku. Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova celá kuřecí stehna společně s cibulí, mrkví a česnekem. Vše zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, osolte a nechte na mírném ohni táhnout asi 90 minut.
Tip: Aby byl vývar nezakalený, v průběhu probublávání stahujte z povrchu lžící pěnu.
02.
Po dovaření z vývaru vyndejte maso a polovinu mrkve, zbytek tekutiny přeceďte do čistého hrnce. Přidejte natrhané maso, pokrájenou mrkev, hrášek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nudle. Vše krátce provařte, aby byly těstoviny měkké (nudle si můžete uvařit předem a do polévky je přidat až nakonec). Polévku dochuťte nasekanou mátou, petrželovou natí a citronovou šťávou.