Článek
Italové přidávají k zelenině do polévky vařit i kůru od parmezánu – tvrdý okraj, který už nejde nastrouhat. Tak pokud vám zbyde, využijte ho!
Postup
01.
Do vývaru vložte očištěnou zeleninu (cibuli, mrkev, petržel, česnek a řapíkatý celer) a vařte do změknutí.
02.
Měkkou zeleninu přeložte do vysoké nádoby, přidejte dvě sběračky vývaru a rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou směs zamíchejte zpět do polévky a krátce provařte.
03.
Drobné těstoviny (např. hvězdičky) uvařte v osolené vodě podle návodu, pak je slijte, zamíchejte do nich lžičku másla a rozdělte do talířů.
04.
Těstoviny v talířích zalijte horkou polévkou a hojně zasypejte strouhaným parmezánem. Porce zlehka poprašte čerstvě mletým pepřem.