Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Talíř horké polévky a kus chleba k němu. I tak může vypadat vydatná večeře. Taky milujete hustou gulášovou polévku?

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kousek sádla
  • 1 ks cibule
  • 300 g hovězí kližky
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1,5 l vody
  • 3 ks brambor
  • 1 kostička masoxu
    1
    6
    9
  • 1 stroužek česneku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na sádle osmahněte pokrájenou cibuli a po chvíli přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso. Osmahněte, ochuťte kmínem, osolte a za mírného podlévání duste doměkka.

02.

Potom nechte vodu vydusit, zaprašte hladkou moukou, sladkou paprikou a zalijte vodou. Nechte patnáct minut provařit, přidejte kostičky brambor, případně masox a vařte, dokud brambory nezměknou. Můžete dochutit česnekem nebo troškou pálivé papriky.

Související témata:

Načítám