Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Teplá polévka vždy zahřeje na těle i na duši. A ta dršťková má takové zvláštní kouzlo...Nemyslíte? Tak se pusťte do přípravy.

10 min.
Příprava
2 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 800 g drštěk
  • 1 lžička soli
  • 120 g sádla
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g mleté sladké papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 l hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Omyté a očistěné dršťky nakrájejte na větší kusy a dejte vařit do studené vody. Přiveďte k varu a vodu slijete. Dršťky zalijte znovu studenou vodou, opět přiveďte k varu a slijte. To opakujeme 3x až 4x.

02.

Potom dršťky zalijte studenou vodou, osolte a vařte, až jsou měkké. Sceďte a nechte vychladnout.

03.

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou zeleninu. Zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do změknutí.

04.

Dochuťte česnekem, sladkou paprikou a vložte na nudličky nakrájené dršťky. Polévku můžete dochutit kysanou smetanou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 373 kJ
Bílkoviny21,56 g
Tuky18,63 g
Sacharidy15,91 g
Sůl2,16 g
SAFA7,57 g
Vláknina1,67 g
Cukry1,2 g
Související témata:

Načítám