Článek
Cuketový krém můžete ozvláštnit, pokud do něj před rozmixováním přidáte parmazán a smetanu nahradíte kokosovým mlékem. Záleží jen na vaší chuti.
Postup
01.
Cukety důkladně omyjte a nakrájejte na kousky (i se slupkou, pokud je v pořádku). Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte na středním plamenu, dokud cibule nezesklovatí.
02.
Přidejte nakrájené cukety a krátce orestujte. Poté zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut, dokud cukety nezměknou. Po uvaření polévku odstavte z ohně a pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladké konzistence.
03.
Do rozmixované polévky přidejte smetanu a důkladně promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete. Polévku nalijte do misek, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte (chutná zastudena i zatepla).