Článek
Zbyly vám od oběda také uvařené těstoviny? Směle s nimi do polévky! Dejte je do ní však až na závěr, jinak se úplně rozvaří.
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek utřete a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Poté přimíchejte česnek a slaninu a vše společně opečte.
02.
Ke slanině přidejte na kostky nakrájené mrkve, celer, oloupanou a pokrájenou bramboru, pastinák a slité fazole. Základ polévky ochuťte tymiánem, solí a pepřem a na vyšším stupni zarestujte. Poté vlijte vývar a na mírném stupni vařte, dokud zelenina nezměkne. Polévku ještě dle chuti dosolte, opepřete a můžete ji servírovat ozdobenou bylinkou.