Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Klasickou česnečku zná každý. Ale co ji vylepšit olomouckými tvarůžky? Nebojte se toho, určitě vám zachutná.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g syrečku
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 ks brambor
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 9 stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájenou na půlkolečka smažte asi 10 minut doměkka, zalejte vývarem a přidejte na kostičky nakrájené brambory.

02.

Povařte tak dlouho, až brambory změknou a na závěr přidejte prolisovaný česnek, lžičku majoránky a nasekanou petržel. Podle chuti osolte a opepřete. Syrečky nakrájejte na kostičky, rozdělte do talířů a přelejte horkou polévkou.

Související témata:

Načítám