Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Boršč dokáže vyvolat mnoho emocí. Svou barvou, přítomností řepy, dlouhým vařením, nezaměnitelnou chutí a taky původem. Určitě ho vyzkoušejte!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks červené řepy
  • 500 g hovězího masa
  • 1 ks cibule
  • 30 g másla
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 200 g bílého zelí
  • 1/4 plechovky celých loupaných rajčat
  • 200 g 30% zakysané smetany
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 snítka čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.

02.

Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného masa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.

03.

Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.

04.

Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut.

05.

Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte. Hotovou polévku dochuťte octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí. Ozdobte snítkou kopru.

Související témata:

Načítám