Článek
Do polévky můžete přidat i pikantní papričku jalapeño. Pokud chcete polévku ještě krémovější, přidejte větší množství sýru.
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na kostičky a zvolna ji orestujte ve větším hrnci, aby zezlátla. Pak ji z hrnce vyndejte a na výpeku asi 5 minut zvolna restujte nasekanou cibuli a řapíkatý celer.
02.
Když začnou lehce zlátnout, přidejte máslo a na plátky nasekaný česnek. Restujte ještě asi dvě minuty a pak do základu zamíchejte hladkou mouku. Do hrnce nyní nalijte kuřecí vývar, prošlehejte ruční metlou, přilijte pivo a vařte cca 10 minut.
03.
Polévku dochuťte solí, kajenským pepřem (chilli) a dijonskou hořčicí a zjemněte smetanou. Znovu provařte a nakonec do horké (ne už vroucí) polévky dejte rozpustit nastrouhaný sýr čedar.
04.
Do polévky vraťte orestovanou slaninu a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Servírujte ji horkou, s nasekanou jarní cibulkou a krutony.