Článek
Bílkové pusinky v této variantě nebudete skládat na sebe, ale vedle sebe. A protože jsou v kombinaci se šlehačkou velmi sladké, je vhodné použít i nějakou kyselou ingredienci, v našem případě mučenku (passion fruit), která se ideálně hodí k mangu a borůvkám.
Postup
01.
Vaječné bílky nejprve se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. Poté do něj postupně zašlehejte cukr krupici tak, aby se každá dávka cukru vždy téměř rozpustila. Nakonec do sněhu krátce zašlehejte škrob a ocet.
02.
Troubu předehřejte na 150 °C. Na plech položte pečicí papír. Velkou lžící přendejte tuhý lesklý sníh na papír a vytvořte tři sněhové pusinky. Plech ihned přesuňte do trouby a snižte teplotu na 110 °C. Pusinky sušte asi 70 minut.
03.
V průběhu pečení občas otevřete dvířka trouby, aby se odvětrala pára a pusinky nepopraskaly. Kdyby začaly hnědnout, snižte teplotu. Po upečení je nechte zcela zchladnout v otevřené troubě.
04.
Připravte si servírovací talíř a pusinky na něj položte, můžete je i přelomit.
05.
Mezitím vyšlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem. Tuhou šlehačkou ozdobte vychladlé pusinky a přidejte čerstvé ovoce: mango, borůvky a semínka mučenky. Doplňte čerstvou mátou.