Článek
Tuto nadýchanou palačinku můžete upéct i s jiným ovocem. Ale klidně i bez ovoce a následně ji namazat marmeládou nebo domácí nutellou.
Postup
01.
Nejprve si nakrájejte omytá jablka na osminky. Pokapejte je citronovou šťávou a obalte ve skořicovém cukru.
02.
Těsto jednoduše připravte rozšleháním vajec v mléce se špetkou soli. Do této směsi přes síto nasypte hladkou mouku s jedlou sodou a moučkovým cukrem. Ruční metlou zamíchejte, aby vznikla hladká tekutina.
03.
Na plech dejte 1 lžíci přepuštěného másla (ghí) a dejte ho do vyhřáté trouby rozpustit (stačí minutka). Když je tekuté, pomocí mašlovačky jej rozmažte po celém dně plechu.
04.
Na tuk vylijte těsto a do těsta poklaďte osminky jablíček obalené ve skořicovém cukru.
05.
Palačinku dejte péct na 200 °C a během pečení neotvírejte dvířka trouby. Palačinka vytvoří dokonalé „vlnobití“. Když je povrch palačinky hnědý, vyndejte ji, nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.