Článek
Chcete přidat flamendrovi ještě větší šmrnc? Zkuste do omáčky přidat lžíci worcesterové omáčky nebo trochu uzené papriky.
Postup
01.
Vepřové maso nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 2 cm. V pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran zprudka opečte, aby se zatáhlo. Jakmile bude hezky zlatavé, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
02.
Na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené papriky, žampiony a krátce poduste. Vmíchejte rajčatový protlak a hořčici, nechte minutku rozvonět.
03.
K zelenině přidejte zpět maso, zasypte mletou paprikou, kmínem, osolte a opepřete. Vše zalijte pivem a vývarem, dobře promíchejte a nechte na mírném ohni dusit asi 30–35 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
04.
Vepřový flamendr podávejte horký s křupavými pečenými bramborami, pečivem nebo s dušenou rýží.