Hlavní obsah
4,4
(9)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Houbová omáčka patří mezi oblíbené české pokrmy, které dokáží obohatit jakýkoliv jídelníček. Tato verze je nejen vynikající a plná chuti, ale také velmi jednoduchá na přípravu. Ideální pro ty, kteří hledají rychlou a snadnou omáčku.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g lesních hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 600 ml masového vývaru
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 snítka tymiánu
K podávání
  • 1 ks houskového knedlíku
  • 600 g pečeného masa
Článek

Patříte mezi milovníky hub? Pokud ano, tato omáčka vás uchvátí! Servírovat ji můžete také s těstovinami nebo bramborem, ale za nás je TOP s houskovým knedlíkem.

Postup

01.

Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky pokrájené houby a koření. Pár minut společně duste, zapraště moukou, přilijte vývar a důkladně prošlehejte. Vařte asi 20 minut.

02.

Poté přilijte smetanu. Prohřejte, dochuťte citronovou šťávou a solí. Houbovou omáčku podáváme samotnou s knedlíkem nebo můžeme přidat plátek libovolného masa.

Načítám