Článek
Recept můžete připravit i s vepřovými nebo hovězími játry, jen bude potřeba je vařit delší dobu.
Postup
01.
Kuřecí játra očistěte, nakrájejte a obalte v hladké mouce. Cibuli nasekejte najemno a slaninu na malé kostičky. Ve velké pánvi orestujte kostičky slaniny společně s cibulí. Když začnou zlátnout, přidejte játra a zprudka je orestujte.
02.
Přidejte kmín a čerstvě mletý pepř. Vše zalijte vývarem a vařte cca 10-15 minut. Když jsou játra měkká, asi polovinu z nich vyndejte na talíř a zbytek obsahu pánve rozmixujte tyčovým mixérem. Omáčku dosolte.
03.
Nerozmixované kousky jater vraťte do omáčky a provařte ještě asi 5 minut. Játrovou omáčku servírujte s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
Víty, jak na nejlepší bramborovou kaši? Zkuste ji podle našeho receptu.