Článek
Na omáčku použijte suché červené víno plné barvy a chuti. Pro zvýraznění můžete přidat i deci portského.
Postup
01.
Cibule oloupejte a nasekejte najemno. Maso očistěte a nakrájejte na větší kostky, stejně tak kořenovou zeleninu.
02.
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovata, poté přidejte zeleninu a zarestujte ji. Následně vložte nakrájené maso a vše opékejte, dokud se maso nezatáhne. Dále přidejte nasekaný česnek, koření, sůl, pepř a po chvíli rajský protlak. Když se vše rozvoní, vmíchejte mouku.
03.
Jako další krok vlijte červené víno a míchejte, než vše projde varem. Omáčku nařeďte vývarem, promíchejte a hrnec přikryjte poklicí. Maso nechte na mírném plamenu dusit, až bude měkké – trvá to asi dvě hodiny, ale může i déle.
04.
Hovězí na víně servírujte s bramborovou kaší.
Stále hledáte recept na nějakou omáčku? Nejlepší české omáčky: 50 tradičních i dietních receptů