Článek
Postup
01.
Nejprve začněte majonézou. Tu připravíte tak, že ručním šlehačem vyšleháte na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje. Olej a žloutky musejí mít stejnou teplotu. Kdo se bojí syrových vajec, může majonézu udělat i z vařených bílků nebo z vařených žloutků. Nebo dokonce i z celých vajec.
02.
Když máte majonézu hotovou, přidejte do dijonskou hořčici a najemno nasekanou cibuli.
03.
Pak přichází na řadu kyselá okurka, kterou můžete s klidným svědomím nastrouhat najemno. Do tatarské omáčky se může přidat i lžíce bílého vína nebo nálevu z kyselých okurek. V obou případech je pak ale podstatně vyšší riziko zkysnutí.
04.
Nakonec vše dochuťte solí, pepřem a několika kapkami worchesteru a máte hotovo.