Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: losinstantes, Shutterstock.com

Foto: losinstantes, Shutterstock.com

Chcete si udělat poctivou domácí tatarskou omáčku? Potom vyzkoušejte následující recept.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 tatarskou omáčku
  • 2 ks žloutků
  • 150 ml oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks kyselých okurek
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ml worcesterské omáčky
Článek

Postup

01.

Nejprve začněte majonézou. Tu připravíte tak, že ručním šlehačem vyšleháte na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje. Olej a žloutky musejí mít stejnou teplotu. Kdo se bojí syrových vajec, může majonézu udělat i z vařených bílků nebo z vařených žloutků. Nebo dokonce i z celých vajec.

02.

Když máte majonézu hotovou, přidejte do dijonskou hořčici a najemno nasekanou cibuli.

03.

Pak přichází na řadu kyselá okurka, kterou můžete s klidným svědomím nastrouhat najemno. Do tatarské omáčky se může přidat i lžíce bílého vína nebo nálevu z kyselých okurek. V obou případech je pak ale podstatně vyšší riziko zkysnutí.

04.

Nakonec vše dochuťte solí, pepřem a několika kapkami worchesteru a máte hotovo.

Související témata:

Načítám