Článek
Postup
01.
vepřovou pečeni nakrájejte na asi 8–10 mm silné plátky. Maso pak z obou stran naklepejte paličkou na maso a podle chuti taktéž z obou stran osolte a opepřete. Plátky masa z jedné strany pomažte brusinkovým kompotem a skládejte je vedle sebe do pekáčku, který jste nejdřív zlehka vymazali kouskem másla.
02.
Snítky čerstvého tymiánu nasekejte najemno a připravené maso jím posypte. V případě nouze můžete použít i tymián sušený. Na vrch masa poskládejte plátky másla, vše podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40–50 minut.
03.
Brambory omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. V misce smíchejte olivový olej, sůl a jemně nasekaný tymián. Brambory vložte do pekáčku, zalijte ochuceným olivovým olejem a vše promíchejte. Pak je vložte do trouby k masu a pečte asi 30 minut dozlatova.