Článek
Postup
01.
Začněte přípravou omáčky, ta trvá přece jen déle než uvaření těstovin. Sušené houby spařte horkou vodou a nechte 10 minut odstát (čerstvé houby jen očistěte a nakrájejte na tenké plátky).
02.
Rajčata ve špičce nakrojte do křížku, vložte do vroucí vody a asi 1 minutu povařte. Pak je vyndejte, propláchněte studenou vodou a oloupejte! Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kousky.
03.
Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte oloupaný rozmáčknutý česnek (tak povolí víc chuti), nasekanou chilli papričku a vše asi 2–3 minuty restujte, a pak oboje z pánve vyndejte. V případě, že máte omáčky radši ostřejší, oboje nasekejte najemno a v pánvi ponechte.
04.
Do pánve přidejte plody moře, oloupaná nakrájená rajčata, bílé víno a nechte probublávat tak dlouho, dokud se víno neodpaří. Víno ale můžete z receptu vynechat, pak stačí směs podusit 2–3 minuty. Omáčku dochuťte solí a pepřem.
05.
V jiné pánvi na oleji nebo na sádle nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené (spařené a slité) houby, drcený kmín a orestujte. Když jsou houby skoro měkké, přidejte vše do první pánve, promíchejte a nechte dusit, dokud nezměknou docela. V době, kdy dáváte restovat cibuli, dejte vařit také těstoviny. Návod najdete na obalu. Uvařené špagety přidejte k omáčce, vše promíchejte, a můžete servírovat!