Článek
Postup
01.
Roštěnou nakrájejte na asi 1 cm vysoké plátky, jemně ji naklepejte, osolte a posypejte drceným jalovcem. Na pánvi rozpalte olej a osolenou a okořeněnou roštěnou na něm zprudka opečte, z každé strany to trvá asi 8 minut.
02.
Čerstvé švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na poloviny, sušené stačí jen nakrájet. V případě, že pánev můžete dát i do trouby, si ušetříte nádobí, jinak opečené roštěnky narovnejte do zapékací misky. Na maso navrstvěte nakrájené švestky, překryjte plátky anglické slaniny a posypejte nastrouhaným sýrem.
03.
Připravené maso vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Maso pak polijte malým panákem kvalitní slivovice a na chvilku zapalte. Alkohol vyhoří a vám zůstane jen lahodná slivovicová chuť.
04.
Hotovou roštěnku servírujte na nahřátých talířích se šťouchanými nebo opečenými bramborami.