Článek
Postup
01.
Celá vejce vyšlehejte s cukrem do hladké husté pěny, a pak postupně přidávejte moukou prosátou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech, který jste předem vystlali pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečte asi 15 minut dozlatova a nechte ho vychladnout.
02.
Vychladlý piškot tence potřete marmeládou. 750 ml mléka a 3 lžíce cukru krupice dejte vařit na plotnu a ve zbytku rozmíchejte vanilkové pudinky v prášku. Když se mléko začne vařit, přilijte rozmíchané pudinky a vařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Pak pudink stáhněte z plamene a vmíchejte do něj ihned máslo, které se horkem rozpustí.
Připravený krém hned rozetřete na plát těsta potřený marmeládou, poklaďte jednou sušenkou vedle druhé a lehce je pokropte rumem.
03.
Nakonec se pusťte do čokoládové polevy. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte moučkový cukr, kakao, rum a vodu a ze všeho metlou vymíchejte hladkou polevu. Tu pak hned rozetřete po celé ploše moučníku. Řezy pak nechte alespoň 4 hodiny (ideálně do druhého dne) ztuhnout a odležet v chladu, aby do sebe sušenky i piškotový plát mohly natáhnout vlhkost a změknout.